Târg de artă funerară FuneralEXPO 2024

09-11 Mai 2024, orele 09:00-18:00, Arad EXPO

Condiții Generale de Participare

1.0 Conditii de Participare

1.1 EXPOZIŢIA de ARTA FUNERARA, MASINI SI ECHIPAMENTE DESTINATE CIMITIRELOR  si serviciilor conexe, este deschisă  firmelor de pompe funebre, celor care administreaza cimitire, firmelor care executa lucrari de monumente funerare, producătorilor din tara si strainatate,  importatorilor de produse si echipamente destinate sectorului funerar si cimiterial, case funerare , morga, firmelor care executa servicii de repatrieri si transport international,  si nu in ultimul rand tuturo celor interesati care doresc sa ia parte impreuna cu noi la acest eveniment. 

1.2 Pentru a participa la targul de Arta funerara AIRSALM EXPO in calitate de EXPOZANT ( firma care activeaza in domeniul funerar si servicii conexe, producator, importator, administrare cimitire, furnizare de servicii sau activitati conexe ale sectorului funerar ) este nevoie de inregistrarea complectarea datelor din formularul de inregistrare ca si expozant

1.3 Datele conţinute în formularul de înscriere vor fi completate în vederea confirmării, activitatii dumneavoastra ( persoana fizica autorizata, persoana juridica sau vizitator )  sau  in domeniul  serviciilor funerare, cimiteriale sau a activitatilor conexe. Acest lucru este necesar pentru a putea garanta participarea la targ doar a persoanelor care au ca obiect de activitate acest sector de servicii.

1.4  Expozanţi şi produse. Sunt acceptate orice fel de produse si servicii care fac parte sau care au legatura cu sectorul funerar in general, cimiterial si servicii conexe ale acestuia. Comercializarea lor, trebuie ca acestea să se încadreze în profilul manifestării conform tematicii acesteia şi să fie menţionate în adeziunea-contract acceptată de expozant şi agreată de organizator.

1.5 Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu admite acele exponate care nu se încadrează în tematica expoziţiei, precum şi cele care apar ca fiind dăunătoare şi periculoase, expozanţii fiind exclusiv răspunzători de respectarea întocmai a legislaţiei şi reglementărilor în vigoare în România şi în plan internaţional, pe care se obligă să le cunoască în detaliu. Obţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege privind comercialiazarea produselor psau a serviciilor prezentate apartine este exclusiv în sarcina expozantului.

1.6 Prezentele Conditii generale, tehnice si de participare se aplica tuturor categoriilor de clienti (expozanti, co-expozanti, vizitatori, precum si toti participantii ) pe teritoriul Centrului Teritorial de Afaceri  in timpul premergator si pe durata desfasurarii organizarii expozitiei AirsalmEXPO. Conditiile generale, tehnice si de participare completeaza conditiile specifice de participare stabilite prin contract.

1.7 Sunt acceptate orice fel de produse si servicii care fac parte sau care au legatura cu sectorul funerar in general, cimiterial si servicii conexe ale acestuia. Comercializarea lor, trebuie ca acestea să se încadreze în profilul manifestării conform tematicii acesteia şi să fie menţionate în adeziunea-contract acceptată de expozant şi agreată de organizator. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu admite acele exponate care nu se încadrează în tematica expoziţiei, precum şi cele care apar ca fiind dăunătoare şi periculoase, expozanţii fiind exclusiv răspunzători de respectarea întocmai a legislaţiei şi reglementărilor în vigoare în România şi în plan internaţional, pe care se obligă să le cunoască în detaliu. Obţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege privind comercialiazarea produselor psau a serviciilor prezentate apartine este exclusiv în sarcina expozantului.

1.8 Prin eveniment se intelege strict organizarea expozitiei funerare AirsalmEXPO sau alte prezentari de produse destinate sectorului specific organizate de catre ,,organizator’’ la Centrul Regional de Afaceri Timișoara situat in  B-dul. Eroilor de la Tisa 22, Timișoara.

1.9 Organizare evenimentului AirsalmEXPO cuprinde serviciile de organizare a targului dedicat sectorului funerar de activitate din Romania organizat cu denumirea de AirsalmEXPO prezentat in internet la pagina  web www.funeralexpo.ro 

1.10 Organizatorulul targului /  expozitiei funerare este SC AIRSALM SRL  cu sediul social in Strada Peciu Nou 273 Comp.  C11 Ap 28 Judet Timis inregistrata la Registrul Comertului Timis  cu nr  J35 / 661 /  19.03.2015  avand codul unic de inregistrare CUI : RO 34255343   denumit in continuare ,,organizator’’

1.12 Prin spatiu expozitional se intelege  sala mare de expozitie din interiorul Centrului Regional de Afaceri Timișoara, sala de conferinta sau spatiu exterior .

1.13 ACCESUL LA EXPOZITIE.  Accesul in cadrul Centrul Regional de Afaceri Timișoara in timpul organizarii targului funerar AirsalmEXPO  se realizeaza numai pe la intrarile si punctele  special amenajate pentru organizarea acestui  eveniment . Organizarea acestui eveniment este dedicat in exclusivitate  firmelor care isi desfasoara activitatea in cadrul sectorului funerar a administrarii cimitirelor sau a serviciilor conexe care au o legatura directa cu acest sector  din Romania.

1.14  Expozantii au posibilitatea sa dispuna de parcare cu plata atat  in  timpul perioadelor de constructie si demontare a standurilor precum si in cazurile cand organizatorul  a permis accesul in centrul expozitional in perioada desfasurarii  expozitiei.

1.15  Codul rutier din Romania se aplica in tot spatiul centrului expozitional si in parcarea acestuia. In spatiul expozitional se aplica o limita maxima de viteza astfel incat aceasta sa fie in limita evitarii oricarui pericol pentru alti expozanti in timpul montarii sau demontarii de standuri sau in perioada desfasurarii expozitiei. In interiorul salii mari unde se va desfasura expozitia  este interzisa circulatia vehiculelor. Aceasta regula se aplica si pentru restul centrului expozitional in perioada expozitiei funerare AirsalmEXPO

1.16  Vehiculele pot intra in sala mare a expozitiei  numai pentru incarcare si descarcare. Trebuie acordata atentie pentru a nu deteriora conexiunile de alimentare existente si alte componente de infrastructura tehnica. Trebuie respectate capacitatea portanta stipulata a podelelor din pavilioane, precum si inaltimea si latimea portilor. Motoarele trebuie oprite in timpul incarcarii si descarcarii. Parcarea vehiculelor in pavilioane este strict interzisa.

1.17  Organizatorul  isi rezerva dreptul de a refuza accesul motorizat in pavilioane din motive pe care le considera justificate.

1.18  Organizatorul expozitiei isi rezerva dreptul de a reglementa inainte de toate accesul expozantilor si/sau al companiilor care le construiesc standurile si al altor contractanti la standurile individuale.

1.19  In ceea ce priveste organizarea standurilor in vederea expozitiei este recomandabil sa se utilizeze intreaga perioada permisa pentru constructia standurilor deoarece din experienta se stie ca centrul expozitional va fi foarte aglomerat in 24 de ore  de constructie a standurilor.

1.20  Nu se pot depune plangeri impotriva organizatorului  daca intarzierile sunt create de expozanti, de firmele de constructie a standurilor acestora sau de alti contractanti din cauza supraaglomerarii centrului expozitional in aceasta perioada sau a masurilor implementate de administratorul locatiei ( Centrul Regional de Afaceri Timișoara )  pentru a controla circulatia in centrul expozitional sau accesul la standuri in acest intervat de timp.

2.0  PARCARE  AUTOVEHICULELOR

2.1 Centrul Regional de Afaceri Timișoara dispune de locuri de parcare pentru participantii la evenimente. Spatiile destinate parcarii in perioada organizarii expozitiei  sunt proprietate privata, sunt cu plata  si  pot fi administrate de alte societati private care nu sunt si proprietari. Parcarea autovehiculelor in spatiile destinate parcarii din Centrul Regional de Afaceri Timișoara presupune acceptarea de catre conducatorul auto a prezentelor Conditii generale, tehnice si de participare, dar si respectarea regulilor de circulatie si parcare.

2.2 Organizatorul  nu este responsabila pentru nici o consecinta, imediata sau ulterioara, directa sau indirecta, a nerespectarii prezentelor Conditii generale, tehnice si de participare.

2.3 De asemnea este interzisa utilizarea locurilor marcate rezervate persoanelor cu dizabilitati de catre persoane care nu se afla intr-o astfel de situatie, parcarea autovehiculelor in afara locurilor marcate, stationarea autovehiculelor in dreptul cailor de acces sau efectuarea de reclama, de orice natura, in incinta parcarii.

2.4 Perioada maxima de timp in care un autovehicul poate stationa in parcare este de 48 (patruzecisiopt) de ore; dupa acest interval, autvehicolul va fi indepartat de catre organizator sau de catre reprezentantii / imputernicitii acestuia si transportat in locuri special amenjate in afara Centrul Regional de Afaceri Timișoara cu suportarea tuturor costurilor aferente de catre conducatorul auto/detinatorul autoturismului.

2.5 Conducatorul auto/detinatorul autoturismului are obligatia sa respecte normele P.S.I. specifice, fiind direct rapunzator de prejudiciile produse. Este interzis a lasa in autovehicul animale, substante inflamabile sau alte substante periculoase.

2.6 Conducatorul auto/detinatorul autoturismului are obligatia de a nu lasa la vedere in autovehicule obiecte de valoare. In aceste cazuri organizatorul  nu este raspunzator de eventualele daune, prejudicii sau furturi ce pot avea loc in parcare.

2.7 Organizatorul  nu este raspunzator  de accidentele sau orice alte incidente suferite de catre utilizatorii parcarii /  conducatorii autovehiculelor ca urmare a neatentiei, a folosirii neadecvate (sau din orice alte cauze) a barierelor ori a altor echipamente, instalatii sau alte asemenea apartinand parcarii Centrul Regional de Afaceri Timișoara

2.8 Eventualele avarii produse autovehiculelor proprii cat si altor autovehicule, precum si instalatiilor sau echipamentelor care apartin Centrul Regional de Afaceri Timișoara de catre conducatorii auto sau alti utilizatori ai parcarii in timpul deplasarii ori stationarii in incinta vor fi suportate integral de catre cei vinovati, cu excluderea raspunderii / exonerarea de raspundere a organizatorului

3.0  PUBLICITATE IN CADRUL CENTRULUI EXPOZITIONAL

Expunerea si distribuirea de pliante si materiale promotionale este gratuita in suprafata inchiriata de expozant sau organizator. Desfasurarea acestei activitati in afara spatiului inchiriat sau de catre o terta parte se poate face numai cu acceptul organizatorului

Publicitatea se va limita la promovarea de produse si nu va incalca prevederile legale, nu va fi de natura politica sau ideologica. Nu se permite publicitatea comparativa fata de alti participanti sau alte firme di acelasi sector de activitate.

Organizatorul  are dreptul sa inlature din Centrul Regional de Afaceri Timișoara  fara acordul clientului inscriptionarile, reclamele si alte forme de publicitate, in cazul in care considera ca nu sunt in concordanta cu legislatia romana, cu conditiile de participare sau ca deranjeaza pe ceilalti expozanti.

Organizatorul  isi rezerva dreptul de a interzice afisarea sau distribuirea de materialele publicitare care ar putea da nastere la ofense la adresa altor participanti si va lua masuri care vor duce la confiscarea, pe durata evenimentului, a stocurilor de materiale existente.

4.0 PLATA STANDULUI  . DESFASURARE PROGRAM EXPOZITIE  SI ASIGURARE PAZA IN TIMPUL EXPOZITIEI

4.1 Toate plăţile datorate participării la expoziţie se efectuează în termenele prevăzute în facturile proforme emise de organizator numai prin transfer bancar in contul care este comunicat prin contract fiecarui expozitor in parte. Spezele bancare sunt în sarcina expozantului.

4.2   PROGRAM DE DESFASURARE . Airsalm EXPO

4.3  In perioada de montare/amenajare proprie a standurilor, preziua targului, ma adica in data de joi 22 noiembrie 2018.  Accesul personalului expozanţilor va fi permis intre orele 8:30-19:00; scoaterea exponatelor din standuri/demontarea se poate face începând cu  orele 17.00 in ultima zi de targ .

4.4  ACCES SI PROGRAM :

Pentru expozanţi: între orele 7.30 -18.30, iar in ultima zi între orele 7.30 – 20.00.
Pentru vizitatori programul celor 2 zile de targ este: între orele 9.00 – 18.30
Expozanţii sunt obligaţi sa respecte programul de funcţionare al expoziţiei.

4.5 Centrul Regional de Afaceri Timișoara asigura paza generala a spatiilor interioare si exterioare in afara programului zilnic, fara a fi tinut raspunzator pentru securitatea produselor din spatiul inchiriat. Se recomanda asigurarea bunurilor sau asigurarea personala. In cazul in care unul dintre bunuri este furat, clientul este obligat sa anunte imediat Biroul de Politie. Clientul este responsabil pentru securitatea bunurilor in timpul programului zilnic.

5.0  CURATENIE

5.1 Organizatorul  asigura curatenia spatiilor comune din cadrul Centrului Expozitional, fara a avea obligatia asigurarii curateniei in spatiile inchiriate. Centrul Regional de Afaceri Timișoara. poate pune la dispozitie acest serviciu de care se poate beneficia prin cererea directa a firmei interesate inainte de inceperea expozitiei funerare.

6.0 GARANTIE

6.1 Reclamatiile privind eventualele defecte ale standului sau zonei expozitionale trebuie depuse la organizator  in scris imediat dupa ocuparea zonei expozitionale, dar nu mai tarziu de ultima zi a perioadei de amenajare a standurilor, astfel incat organizatorul sa poata remedia defectele respective.  Reclamatiile ulterioare nu sunt luate in considerare.

7.0 PROGRAM

7.1 Pe perioada evenimentelor, spatiile din cadrul Centrul Regional de Afaceri Timișoara se deschid cu cel putin o ora inainte de ora de deschidere oficiala si se inchid cu maxim o ora dupa ora de inchidere oficiala, conform programului de desfasurare al evenimentelor. Organizatorul  isi rezerva dreptul de a impune cerinte speciale in acest sens daca acest lucru este necesar pentru o mai buna organizare .  Expozantii si participantii la organizarea acestei expozitii  care au nevoie din motive exceptionale sa lucreze la standurile lor in afara intervalui orar mentionat mai sus trebuie sa solicite acordul organizatorului

7.2 In timpul perioadelor de amenajare si dezafectare necesare desfasurarii unui eveniment, activitatea se poate desfasura in spatiile din cadrul Centrului Expozitional intre orele 8.00 si 20.00 in masura in care nu s-au specificat alte intervale orare pentru evenimentul organizat.  Din motive generale de siguranta, spatiile Centrul Regional de Afaceri Timișoara sunt inchise in afara acestor ore. Prelungirea intervalui orar mentionat este posibila doar in situatii exceptionale si necesita acordul organizatorului

8.0 SANATATE SI SECURITATE. SITUATII DE URGENTA

8.1 Se interzice introducerea substantelor explozive in cadrul Centrul Regional de Afaceri Timișoara in perioada desfasurarii expozitiei . Aceeasi regula se aplica si in cazul munitiei.

8.2 In general, se interzice utilizarea baloanelor, a dirijabilelor si a altor obiecte zburatoare sau amasinilor de fum  in cadrul Centrul Regional de Afaceri Timișoara in perioada organizarii expozitiei. Orice exceptie de la aceasta regula trebuie aprobata de organizator.  

8.3 Clientii vor respecta legile de prevenire a incendiilor, legile de prevenire a accidentelor de lucru si cele referitoare la prejudiciile cauzate pe teritoriul Centrul Regional de Afaceri Timișoara, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare in Romania. Fumatul in standuri si pavilioane este strict interzis, fiind posibil numai in zonele exterioare special amenajate.

9.0  PROTECTIA MEDIULUI

9.1 Participantii trebuie sa respecte toate prevederile legale in ceea ce priveste protectia mediului si regimul deseurilor, inclusiv in ceea ce priveste eliminarea deseurilor generate in timpul derularii unui eveniment si amenajararii/ dezafectarii spatiilor utilizate in timpul acestuia.

9.2 Se interzice depozitarea ambalajelor goale de orice tip (de exemplu ambalaje si materiale de ambalare) in interiorul pavilioanelor (atat in cadrul standurilor cat si in afara acestora), pe spatiile exterioare si pe platformele de incarcare.

10.0  AUTORITATEA INTERNA

10.1 Centrul Regional de Afaceri Timișoara impreuna cu organizatorul expozitiei are autoritate deplina in ceea ce priveste centrul expozitional pe durata evenimentului organizat, de la inceputul perioadei de constructie, pana la finalul perioadei de dezafectare. Organizatorul . isi rezerva  rezerva dreptul de a face fotografii si materiale video legate de standuri si exponate, si de a le utiliza in scopuri de promovare a targurilor si in presa.

11.0 . PROPRIETATE INTELECTUALA

11.1 Participantii care doresc sa difuzeze/utilizeze muzica in Centrul Regional de Afaceri Timișoara in perioada desfasurarii expozitiei sunt direct raspunzatori de respectarea intocmai a legislatiei si reglementarilor in vigoare in Romania si pe plan international si indeosebi in ceea ce priveste legea drepturilor de autor si celelalte reglementari in materie. De asemenea, acestia se obliga sa obtina si sa achite toate taxele/remuneratiile datorate catre organele de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA, CREDIDAM, U.P.F.R) pentru obtinerea licentelor de autorizare a comunicarii publice a repertoriului muzical in scop ambiental si/sau lucrativ, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu toate completarile si modificarile ulterioare si sa plateasca toate taxele si impozitele datorate catre stat, purtand intreaga raspundere pentru aceasta.

11.2 Publicitatea in mediile optice, mobile, acustice (nivelul maxim admis al sunetului este de 70Db) este permisa doar in cazul in care nu deranjeaza participantii din vecinatate si nu acopera sunetul din pavilioane (anunturile radio, etc,). In cazul incalcarii acestor prevederi, organizatorul . isi rezerva dreptul de a interveni si de a cere stoparea transmiterii mesajului publicitar.

12.0  PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

12.1 Prezenta sectiune stabileste conditiile de prelucrare a datelor cu caracter personal aplicabile tuturor clientilor (expozanti, co-expozanti, organizatori, co-organizatori, locatari.) vizitatorilor, reprezentantilor acestora precum si publicului larg care viziteaza, indiferent de calitatea in care o fac, Centrul Regional de Afaceri Timișoara in perioada desfasurarii expozitiei

12.2 Organizatorul  cunoaște importanța datelor dumneavoastra personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal,  în cadrul domeniului web instalat la pagina www.funeralexpo.ro in sectiunea Informatii legale.

12.3 Organizatorul  prelucreaza datele cu caracter personal atunci cand intra in contact cu acestea  in conditii tehnice si organizatorice de securitate adecvata, prelucrarea efectuandu-se cu respectarea legislatiei in vigoare.

12.4 Organizatorul  prelucreaza datele cu caracter personal  primite direct de la persoanele vizate (inclusiv prin intermediul website-urilor ) sau indirect, cu ocazia derularii raporturilor comerciale/contractuale si/sau participarii, indiferent de calitatea in care o fac, la organizarea evenimantului organizat  in cadrul Centrul Regional de Afaceri Timișoara

12.5 Datele cu caracter personal sunt colectate fie numai cu acordul/acceptul persoanelor vizate,  daca sunt oferite cu buna stiinta, de buna voie, din proprie initiativa, fie la solicitarea organizatorului  de exemplu prin documente contractuale, prin formularul adeziune contract, prin unul din formularele on-line utilizate, respectiv formularul de contact online, sau alte formulare de servicii presente pe pagina web a organizatorului

12.6 Utilizarea website-ului www.funeralexpo.ro . se supune prezentelor prevederi si Termenilor si Conditiilor mentionate pe aceasta pagina web.

12.7 Dacă nu sunteţi de acord cu oricare dintre termenii prezentelor prevederi cu privire la protectia datelor cu caracter personal, nu utilizaţi niciunul dintre website-urile organizatorului expozitiei  sau nu ne furnizaţi datele dvs. personale. Este posibil ca anumite servicii să fie condiţionate de furnizarea datelor dvs. personale.

13.0 PROGRAM DE CONSTRUCTIE SI DEMONTARE A STANDURILOR

13.1  Timpul perioadei de construire a Standurilor incepe cu 24-48 de ore inainte de ziua inceperii expozitiei funerare  iar  demontarea  standurilor, se va desfasura in urmataorea zi lucratoare dupa inchiderea expozitiei fuenrare. Orarul de primire a vizitatorilor  va avea loc intre orele 9.00 si orele 18.00 in cele doua zile ale desfasurarii expozitiei funerare.

13.2 Din motive generale de siguranta, pavilioanele si spatiile expozitionale sunt inchise in afara acestor ore. Prelungirea acestui program orar este posibila doar in situatii exceptionale si necesita  acordul scris al organizatorului .

13.3 In timpul perioadei expozitiilor, sala mare a CentrulUI  Regional de Afaceri Timișoara  se  va deschide cu o ora inainte de ora de deschidere oficiala si se inchid cu o ora dupa ora de inchidere oficiala.

13.4 Toate standurile au inscriptionate numele expozantului asa cum a fost specificat la incheierea contractului.

13.5 Se atrage atentia expozantilor in mod special asupra faptului ca obiectele expuse la stand si alte articole de la stand sunt expuse riscurilor de furt in special in timpul perioadelor de constructie si demontare a standurilor. Organizatorul . nu poate fi tras la raspundere in perioadele de amenajare si dezafectare pentru disparitia obiectelor  de valoare ale expozantilor.

14.0 DORESC SA EXPUN PRODUSE / SERVICII

14.1 Expozantul completează formularul care este prezentat pe prima pagina al domeniului web www.funeralexpo  . Acest formular va fi primit de organizatorul acestui eveniment , va fi analizat de catre echipa tehnica dupa care solicitantul va primi in e-mail ul declarat in formularul de inregistrare toate informatiile necesare participarii la targul AirsalmEXPO  

14.2  In funcţie de posibilităţile tehnice, suprafaţa alocată poate diferi de cea solicitată sau participarea poate fi refuzată de către organizator. Organizatorul va comunica ulterior, în scris, expozantului, spaţiul alocat şi factura aferentă. Organizatorul evenimentului va comunica expozantului toate informatiile necesare participarii la acest eveniment care sunt cerute de catre expozant. facem eforturi constante pentru a oferi toate serviciile de care expozantul are nevoie. orice cerere va fi discutata impreuna cu firma care siolicita acest lucru. Dacă expozantul nu este de acord cu spaţiul alocat, acesta poate renunţa la participare, notificând în scris organizatorul în 3 zile de la data primirii comunicării prin e-mail. Lipsa notificării în acest sens şi în termenul prevăzut anterior, exprimă acceptarea tacită a expozantului. Organizatorul va completa spaţiul alocat pe cele doua exemplare ale adeziunii, le va semna şi va remite un exemplar expozantului. Din acest moment Adeziunea constituie contract obligatoriu pentru ambele părţi.

14.3 Se iau în considerare numai adeziunile-contract semnate, ştampilate în original şi însoţite de copia certificatului de înmatriculare de la Registrul Comerţului. Organizatorul poate refuza participarea expozanţilor care nu şi-au achitat integral obligaţiile de plată în termenele prevăzute în facturi. Expozanţii pot utiliza spaţiile alocate numai pentru activitatea de contractare si numai dacă au achitat integral, în termen, obligaţiile de plată faţă de Organizator.

14.4 Retragere. Renuntare la Contract În cazul în care dupa perfectarea contractului si efectuarea platii expozantul renunţă la participare după termenul limită de înscriere.  Termenul limita de inscriere ca si expozant este stabilit din motive de organizare cu 30 de zile inainte de data desfasurarii expozitiei.

14.5  Spaţiul de expunere Standul/spaţiul alocat este pus la dispoziţia expozantului  cu o zi   înainte de data deschiderii manifestării, intre orele 08.00 – 20.00 pana in ultima zi a targului, orele 20.00. Expozantul este obligat sa elibereze spatiul in ultima zi, pana cel mai tarziu la orele 20.00 si sa predea standul cu dotarile comandate în starea în care le-a primit, fiind considerat ca le-a primit în stare buna.

14.6  Expozantul poate utiliza numai spaţiile de expunere alocate. Este interzisă utilizarea surselor de sunet (nivel maxim admis: 65dB) şi/sau lumină care deranjează alţi expozanţi. Expozantul se obliga să respecte legea dreptului de autor şi celelalte reglementări legale în domeniu, fiind exclusiv răspunzător de încălcarea acestora.

14.7 Standurile realizate si inchiriate expozantilor vor fi prezentate expozantului cu precizarea suprafetei standului prezentand  destiantia precisa a spatiului cum ar fi zona de expunere , birou , depozit, prezentarea graficii a pozitiei si a laturilor libere.

14.8 Inscriptiile, siglele si denumirile marcilor comerciale afisate pe standuri si exponate nu trebuie sa depaseasca inaltimea specificata. In cazul materialelor publicitare care se invecineaza direct cu un alt stand, se va pastra o distanta libera de minim 1 m intre acestea si perimetrul standului respectiv.

14.9 Pentru orice tip de manifestare sau prezentare, precum si orice firma de publicitate vizuala, mobila sau acustica, este necesar acordul organizatorului expozitiei funerare. Acestea trebuie sa nu deranjeze ceilalti participanti la eveniment, sa nu provoace aglomeratie pentru a se impiedica blocarea culoarelor si sa nu acopere amplificatoarele de comunicare cu publicul din pavilion. Nivelul de zgomot inregistrat la perimetrul standurilor nu trebuie sa depaseasca 70 dB(A).

14.10 In timpul desfasurarii expozitiei funerare este  interzisa  folosirea de materiale publicitare puternic luminoase, rotative sau care prezinta o succesiune de imagini rapide, precum si deplasarea reclamelor de-a lungul perimetrului standului.

15.0 CONSTRUCTIA STANDURILOR

15.1 Toate structurile sau standurile pe care expozandtii doresc sa le construiasca dupa un model propriu sau cu o firma care nu este colabor permanent cu Centrul Regional de Afaceri Timișoara si  care ocupa spatiu pe sol, precum si constructiile speciale (de exemplu turnurile publicitare) care urmeaza sa fie ridicate in zona expozitionala interioara sau exterioara necesita acordul prealabil al organizatorului .

15.2 La executarea oricaror lucrari de constructie a standurilor se va avea deosebita grija la conductele de alimentare, fundatiile si cutiile de distributie existente etc. In cazul in care sunt amplasate in interiorul standurilor individuale, acestea trebuie sa fie accesibile in orice moment.

15.3 Se interzice permanent blocarea drumurilor cu structuri si echipamente, inclusiv in timpul amenajarii si demontarii standurilor. Drumurile trebuie sa ramana libere pe intreaga latime pentru a permite accesul pompierilor.

15.4 Standurile expozitionale care gazduiesc echipamente si exponate, precum si panouri publicitare, sunt construite de o firma externa  a Centrul Regional de Afaceri Timișoara si sunt realizate cu  respectarea masurilor de siguranta, astfel incat sa nu prezinte un pericol pentru siguranta si ordinea publica, dar mai ales pentru viata si sanatatea oamenilor care participa la acest eveniment. In cazul in acre nu sa convenit altfel organizatorul include in pretul de participare atat construirea standului cat si demonatrea acestuia dupa inchiderea evenimantului.

 16.0  ALTE DISPOZITII

16.1 Componentele standului, indicatorii si steagurile trebuie montate astfel incat sa nu deranjeze alte persoane, in principal pe ceilalti expozanti si pe vizitatori. Indicatoarele gresite ale societatilor trebuie indepartate in cazul in care conducerea expozitiei considera necesar.

17.0 DEZAFECTAREA STANDURILOR

17.1 Expozantul care a optat pentru constructia standului in modalitate proprie are obligatia de a indeparta toate materialele utilizate la constructia standului, exponatele si celelalte articole pana la sfarsitul perioadei de dezafectare stabilite pentru evenimentul respectiv, readucand zona standului la starea initiala.

18.0 ELIMINAREA DESEURILOR

19.0 Fiecare expozant este responsabil pentru  respectarea  prevederilor legale  si in mod corespunzator  in ceea ce priveste  eliminarea  propriilor deseuri generate .

19.1 Expozantul este  obligat  sa se se asigure  ca toate deseurile sunt eliminate în mod corespunzator  si de catre tertii sai  (firma  contractate pentru diverse servicii, cum ar fi constructie-amenajare  a standului si /sau alti partenerii ai sai).

19.2 Expozantul este obligat sa asigure eliminarea deseurilor periculoase din cadrul Centrului Expoztional, cu respectarea prevederilor legale prin intermediul unor operatori autorizati.

19.3 Este interzisa aducerea de catre expozanti si prepusii acestora in cadrul Centrul Regional de Afaceri Timișoara  de materiale si deseuri care nu sunt generate in  urma   amenajarii/ constructiei standului  si demontarii acestora

20.0  SOLICITAREA DREPTULUI DE A DEVENI EXPOZANT

20.1 Toti expozantii potentiali care doresc sa participe la eveniment trebuie sa-si exprime aceasta dorinta prin completarea si semnarea contractului de participare la organizatorul evenimentului  inainte de termenul limita. Prin semnarea contractului expozantii isi exprima fata de organizator  intentia serioasa de a participa la eveniment in calitate de expozanti.

Expozantul accepta faptul ca aceste Conditii generale, tehnice si de participare sunt obligatorii imediat dupa depunerea cererii. Organizatorul evenimentului  transmite expozantului o propunere scrisa privind amplasarea standului precum si oferta de pret care include toate serviciile oferite prin inchirierea standului in cele doua zile de organizare a evenimntului.

Expozantul trebuie sa accepte aceasta propunere de amplasare in perioada de timp stabilita de comun acord cu organizatorul.  Acceptarea de catre expozant a propunerii de amplasare reprezinta oferta sa contractuala. Dupa semnarea contractului si achitarea primei tarnse  oferta nu poate fi retrasa de catre expozant  decat in conditii de forta majora .

21.0 PRODUSE EXPUSE IN CADRUL TARGULUI AIRSALMEXPO

21.1 Sunt admisi ca expozanti producatori, importatori, exportatori, reprezentanti, comercianti care prezinta servicii si produse ce se incadreaza in tematica targului  / expozitiei la care participa. Exponatele trebuie incadrate in grupele de produse descrise in tematica expozitiei  AirsalmExpo .

21.2 Obtinerea autorizatiilor prevazute de lege pentru produsele si serviciile prezentate revine exclusiv in sarcina expozantului. Este permisa vanzarea produselor/serviciilor cu respectarea legislatiei in vigoare in Romania. Respectarea legislatiei este in sarcina expozantului.

22.0  CONTRACT

22.1 Contractul intra in vigoare atunci cand organizatorul evenimentului  a informat expozantul in scris ca acesta a fost admis. Acest lucru are loc de obicei cand se semneaza contractul comercial intre cele doua parti si se achita prima rata stabilita de comun acord in contract.

22.2 De asemenea, ulterior, adica dupa semnarea contractului dintre expozant si organizator, acesta din urma  poate schimba repartizarea spatiului si in special poate sa schimbe locatia, tipul, dimensiunile si marimea zonei expozitionale inchiriate de expozant, in masura in care acest lucru este necesar din motive de siguranta, de ordine publica sau pentru a asigura utilizarea mai eficienta a facilitatilor si spatiului necesar pentru buna organizare a targului. Totusi, aceste schimbari ulterioare trebuie sa se incadreze in limitele rezonabile care pot fi acceptate de expozant. In cazul in care aceste schimbari ulterioare duc la o taxa de participare mai mica, diferenta va fi returnata expozantului. In acest sens, sunt excluse reclamatiile ulterioare impotriva organizatorului.

22.3 Expozantul nu poate muta, face schimb sau imparti standul si nu il poate ceda partial sau total unor parti terte deoarece organizatorul evenimentului AirsalmEXPO  nu admite co-expozanti sau companii reprezentate suplimentar fara acordul anterior in scris al organizatorului.

23.0  CO-EXPOZANTI SI SOCIETATI REPREZENTATE SUPLIMENTAR

23.1 Co-expozantul este persoana care isi prezinta propriile bunuri sau servicii, cu ajutorul personalului propriu, in cadrul standului unui alt expozant care a incheiat contractul cu organizatorul evenimentului . In aceasta definitie sunt incluse societatile din cadrul grupului si filialele. Agentii si reprezentantii societatilor care sunt considerati colaboratori  nu sunt admisi in calitate de co-expozanti.

23.2 In cazul expozantilor care isi produc propriile bunuri, societatile reprezentate suplimentar sunt acele societati care isi ofera bunurile sau serviciile prin intermediul acestor expozanti. Daca expozantul-distribuitor al unui fabricant expune atat produsele acestuia, cat si produsele sau serviciile altor societati, acestea sunt societati reprezentate suplimentar.

24.0  REZILIEREA CONTRACTULUI

24.1 Daca amplasamentul, tipul, dimensiunile sau suprafata zonei expozitionale inchiriate de expozant sufera modificari ulterioare, astfel incat acceptarea spatiului respectiv sa nu mai fie o optiune rezonabila pentru expozant, acesta are dreptul de a rezilia contractul de inchiriere in termen de  trei zile de la primirea notificarii expediate de organizator. in acest sens. In orice alte cazuri, expozantul nu are dreptul de a rezilia contractul, cu exceptia drepturilor conferite prin lege in acest sens.

25.0 FORTA MAJORA

25.1 Forta majora, convenita ca fiind acel eveniment imprevizibil si de neinlaturat, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partea sau partile sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin contractul incheiat, exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii. Cazul de forta majora se va comunica de partea interesata in termen de maxim 3 zile de la aparitia sa si va fi confirmat prin documente oficiale autentificate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

25.2 Documentele probatorii care atesta existenta cazului de forta majora vor fi prezentate celeilalte parti in termen de maxim 5 zile de la data producerii evenimentelor. Incetarea evenimentului de forta majora va fi comunicata imediat partii interesate.Partile se obliga sa depuna toate diligentele pentru limitarea in timp a efectelor fortei majore.

26.0 LITIGII

26.1 Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu contractul incheiat, inclusiv referitor la incheierea, executarea ori desfiintarea lui, se va solutiona prin arbitrajul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in conformitate cu Regulile de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International, in vigoare, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 613 din 19.08.2014, Partea I.

26.2 Organizatorul evenimentului AirsalmEXPO  isi rezerva dreptul de a modifica sau adapta prezentele Conditii generale, tehnice si de participare, urmand a informa clientii prin intermediul paginii web instalata la adresa www.funeralexpo.ro

26.3 Prin luarea la cunostinta a acestor Conditii generale, tehnice si de participare, se va considera ca participantii vor actiona in consecinta si vor respecta cele precizate in documente

27.0 DISPOZITII FINALE

27.1 Organizatorul  isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adapta prezentele Conditii generale, tehnice si de participare,urmand a informa clientii prin intermediul paginii web www.funeralexpo.ro  Prin participarea la evenimentele organizate in Centrul Regional de Afaceri Timișoara, accesarea sau utilizarea serviciilor oferite de organizator  clientii accepta in mode xpres Conditiile Generale de participare la expozitia AirsalmEXPO

27.2 Prin luarea la cunostinta a acestor Conditii generale,tehnice si de participare, se va considera ca participantii vor actiona in consecinta si vor respecta cele precizate in document. Nerespectarea conditiilor prevazute in Conditiile generale,tehnice si de participare poate atrage rezilirea contractului.

CONTACT

Expo Arad
Calea Aurel Vlaicu 300, Municipiul Arad Cod Postal 310375, România

RO: (004)0760715509
IT: (0039)3891625052

PROGRAM EXPO

Perioadă: 9-11 mai 2024

Orar vizitare: 09:00-18:00

Copyright©2023 FuneralEXPO – All rights reserved.